Steve Palmier Architecture

59, Charlotte Road, London, Great Britain
Warehouse space

The structure was originally designed as a warehouse, located in the vicinity of Old Street Station in London.
The proposal set out to retain the existing building fabric of the warehouse and to re-energise the development
through minimal intervention.

The original courtyard, which had been covered over, was re-established allowing natural light and ventilation
into all the units. The existing masonry construction was to be renovated and restored, maintaining the original
character of the building while upgrading the life safety systems, the addition of new elevators, and new
washrooms and kitchenettes to each unit. The courtyard access also allowed for parking to each unit.



Philosophy |||| Awards |||| Projects |||| Practice Profile |||| Links |||| Green Design